ТРАЈНО МЛЕКО

СО ЉУБОВ

ТРАЈНО МЛЕКО

СО ЉУБОВ

Трајното млеко е неизбежен дел од убав, здрав оброк за енергичен, позитивен ден. 

По потекло од падините на Беласица, трајното млеко на Јока е сѐ што ви треба за силен имунитет и добро расположение. Трајното млеко на Јока може да стои долго време на полица или во фрижидер без да го изгуби освежителниот вкус и хранливоста. Ваквото млеко 2 секунди се грее на 140°C за да се распаднат ензимите отпорни на високи температури. Така, млекото има подолг рок на траење и може да стои неотворено неколку месеци.  

Но, вкусот и истрајноста не се единственото нешта со кое се гордее трајното млеко. Имено, тоа е и одлично за вашето здравје бидејќи е богат извор на калциум и е идеално за изградба и одржување на здрави коски и заби. 

Освен тоа, трајното млеко е и богат извор на протеини неопходни за растот и развојот на децата, но и за целокупното здравје на возрасните. 
Масти Јаглехидрати Протеини Енергетска вредност Заситени масни киселини Калциум Пакување / Амбалажа
2.8 гр 4.8 гр 3.0 гр 237 KJ / 56 Kcal 1.6 гр 120 мг 1 L / PET