КИСЕЛО МЛЕКО

СО БОГАТ И ОСВЕЖИТЕЛЕН ВКУС

КИСЕЛО МЛЕКО

СО БОГАТ И ОСВЕЖИТЕЛЕН ВКУС

ЈОКА КИСЕЛО МЛЕКО со богат и освежителен вкус.

Киселото млеко на ЈОКА е природен заштитник на вашиот организам затоа што:

Претставува извор на балансирани протеини.

Содржи витамини (B12, холин, B1, B2, B6, C, А, D, E, K) и минерали (калциум, магнезиум, калиум, фосфор и натриум)

Млечните масти и амино киселините го подобруваат менталното здравје, когнитивните функции и учењето.

Кравјото кисело млеко кое го произведуваме од пастеризирано млеко е вистински специјалитет и додаток за вашата кујна и трпеза.

Произведено според вкусот на потрошувачите може да се конзумира самостојно но и како додаток на салати, јадења или пак разни видови на печива. Преставува вистинско богатство на белковини и препорачливи маснотии.

Високата калорична вредност но и извонредните нутритивни вредности го прават високо квалитетен производ за сите потрошувачи.

Млечна мастЈаглехидратиПротеиниЕнергетска вредностПакување / Амбалажа
2.8 гр3.1 гр3.5 гр228 KJ / 54.5 Kcal250 гр, 400 гр / PS