ПАВЛАКА

СО МОЌЕН ВКУС И ЗДРАВИ СОСТОЈКИ

ПАВЛАКА

СО МОЌЕН ВКУС И ЗДРАВИ СОСТОЈКИ

Претставува ферментиран млечен производ. Добиен од 100% кравјо млеко со 18% млечна маст. Киселата павлака се добива од пастеризирано млеко, после што следува ладење и додавање на млечно-кисели бактерии кои понатаму се задолжени за ферментација и добивање на кисело млечен производот со PH 4-4,6.

Моќта на ЈОКА Павлаката е во составот богат со млечни масти, калциум, фосфор, витамините: А, Д, Е, Б1, Б2, а тука се и протеините и јаглехидратите. Млечните масти во павлаката докажано даваат добро здравје и ја помагаат ресорпцијата на потребните липосолубилни витамини.

Калциумот и фосфорот се задолжени нашите коски и заби да бидат јаки и издржливи.

Витамин А е добар за очите, имунолошкиот систем и за правилен развој на коските.

Рибофлавин (Б2) е задолжен за добивање на енергија при метаболизмот на јаглехидрати и е одличен антиоксидант.

ЈОКА ПАВЛАКАТА Е СО МОЌЕН ВКУС И ЗДРАВИ СОСТОЈКИ!

Млечна мастЈаглехидратиПротеиниЕнергетска вредностПакување / Амбалажа
18 гр3.5 гр2.5 гр778.4 KJ / 186 Kcal180 гр, 850 гр / PS