Претставува ферментиран млечен производ. Добиен од 100% кравјо млеко со 18% млечна маст. Киселата павлака се добива од пастеризирано млеко, после што следува ладење и додавање на млечно-кисели бактерии кои понатаму се задолжени за ферментација и добивање на кисело млечен производот со PH 4-4,6.
Моќта на ЈОКА Павлаката е во составот богат со млечни масти, калциум, фосфор, витамините: А, Д, Е, Б1, Б2, а тука се и протеините и јаглехидратите. Млечните масти во павлаката докажано даваат добро здравје и ја помагаат ресорпцијата на потребните липосолубилни витамини.
Калциумот и фосфорот се задолжени нашите коски и заби да бидат јаки и издржливи.
Витамин А е добар за очите, имунолошкиот систем и за правилен развој на коските.
Рибофлавин (Б2) е задолжен за добивање на енергија при метаболизмот на јаглехидрати и е одличен антиоксидант.
ЈОКА ПАВЛАКАТА Е СО МОЌЕН ВКУС И ЗДРАВИ СОСТОЈКИ!
Млечна маст | Јаглехидрати | Протеини | Енергетска вредност | Пакување / Амбалажа |
---|---|---|---|---|
18 гр | 3.5 гр | 2.5 гр | 778.4 KJ / 186 Kcal | 180 гр, 850 гр / PS |
Останати производи
Јогурт | ЈоПлус јогурт | Ајран | Трајно млеко | Кисело млеко | ЈоПлус кисело млеко | Павлака | Сирење | Grill сирење | Путер | Ghee пречистен путер