МЛЕКО

СО ЉУБОВ

МЛЕКО

СО ЉУБОВ

Јока свежото млеко е симбол на прекрасната Беласица и се она што го носи оваа убавица.

Млекото потекнува од убавините и мирисот на цвеќињата и од жуборот на Колешинските и Смоларските водопади.

Се она што е здраво и вкусно го содржи нашето пастеризирано млеко, млеко за душа и тело, млеко за лек и век.

Млекото е течен бел напиток составен од 90 % вода, 20 добро избалансирани амино киселини, млечниот шеќер лактоза, повеќе од 40 масни киселини, минерали од кои калциумот е добро познат чувар на нашите коски кој штити од остеопороза. Има важна улога во изградба на имунитет со богатиот состав на витамините А, Д, Б, Е и други. Млекото содржи и лактоферин – пептид кој е добар антиоксиданс и подобрувач на имунитетот.

Млечна мастЈаглехидратиПротеиниЕнергетска вредностПакување / Амбалажа
2.8 гр3.1 гр3.5 гр228 KJ / 54.5 Kcal1 кг / PET